trainer Ilse van Dijk

Ilse van DijkIlse van Dijk heeft De Mindfulness Zaak in 2012 opgericht. Zij heeft haar professionele Mindfulness opleiding tot trainer (MBSR/MBCT) genoten bij See True Mindfulness Opleiding. Een vervolgopleiding volgde ze bij de Belgische Mindfulnessleraar en schrijver David Dewulf (I Am, Instituut voor Aandacht en Mindfulness) en bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. Ze volgde tevens een opleiding ACT (Acceptance & Commitment Therapy) en een workshop Interpersoonlijke Mindfulness.

Ze is lid van de beroepsvereniging VMBN (Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen) en is trainer categorie 1 wat vergoeding via de zorgverzekeraar wellicht mogelijk maakt.

Zij praktiseert vanaf 2005 intensief meditatie o.a. bij Zen Centrum Amsterdam en volgde meerdere retraites bij o.a. Lida Kerssies, Nico Tydeman, Bernie Glassman, Joan Halifax, Frits Koster en Joost van den Heuvel Rijnders.

Van oorsprong is zij professioneel danseres en volgde daarvoor een opleiding bij Scapino Dansacademie. Ze volgde yogalessen bij Gert van Leeuwen (Amsterdam), Anneke de Graaf (Zutphen) en Ruby van den Berg (Zutphen).

Naast De Mindfulness Zaak heeft zij ook De PR Zaak van waaruit zij PR opdrachten uitvoert vooral voor de culturele sector.

Luister het radio interview met Ilse van Dijk over de stiltedag bij B-FM radio met presentator Gerrit Nijkamp in mei 2012.

Speel het interview: