trainer Ilse van Dijk

Ilse van DijkMijn naam is Ilse van Dijk en ik heb in 2012 De Mindfulness Zaak opgericht. Ik heb mijn professionele Mindfulness opleiding tot trainer (MBSR/MBCT) genoten bij See True Mindfulness Opleiding. Een vervolgopleiding volgde ik bij de Belgische Mindfulnessleraar en schrijver David Dewulf (I Am, Instituut voor Aandacht en Mindfulness) en bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. Ik volgde tevens een opleiding ACT (Acceptance & Commitment Therapy) en een workshop Interpersoonlijke Mindfulness. In 2019 heb ik de opleiding Compassie (MBCL) gevolgd bij Frits Koster & Erik van den Brink.

Ik geef vanuit De Mindfulness Zaak allerlei Mindfulness activiteiten in Vorden. Voor de landelijke organisatie Stresswise/MindfulnessFabriek geef ik in Deventer en Zwolle Mindfulness cursussen in groepsverband en begeleid ik mensen individueel.

Ik ben lid van de beroepsvereniging VMBN (Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen) en ben trainer categorie 1 wat vergoeding via de zorgverzekeraar wellicht mogelijk maakt.

Vanaf 2005 beoefen ik intensief meditatie o.a. bij het Zen Centrum Amsterdam en volgde meerdere retraites bij o.a. Lida Kerssies, Nico Tydeman, Bernie Glassman, Joan Halifax, Frits Koster en Joost van den Heuvel Rijnders.

Van oorsprong ben ik professioneel danseres en volgde daarvoor een opleiding bij Scapino Dansacademie. Ik volgde yogalessen bij Gert van Leeuwen (Amsterdam), Anneke de Graaf (Zutphen) en tegenwoordig bij Ruby van den Berg in Zutphen.

Naast De Mindfulness Zaak heb ik ook De PR Zaak van waaruit ik PR-opdrachten uitvoer vooral voor de culturele sector.

Je kunt hier naar het radio interview met mij luisteren over de stiltedag bij B-FM radio met presentator Gerrit Nijkamp in mei 2012.

Speel het interview: